Franchise
Franchise Cégkereső
Franchise lehetőségek
Egyéb Szolgáltatás
Linkek
Rendezvények
 
Hírlevél 
Tizennégy Hunguest Szálloda tulajdonosváltásának előkészítése

Lezárult a Hunguest Hotels Zrt. átvilágítása, mely a legnagyobb forgalmú belföldi szállodalánc tulajdonosváltását készítette elő. Mostanra megtörtént az ügylet jogi zárása is, amely technikailag nem jelenti azt, hogy már gazdát is cserélt tizennégy magyarországi Hunguest-szálloda, illetve a márkanév, a franchise-jog és a saját hotelek üzemeltetését jegyző zártkörű részvénytársaság - értesült a Magyar Idők

Úgy tudják, a teljes adás-vételi folyamat augusztus közepén zárulhat, ekkor Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnökének tulajdonába kerülhet a Hunguest Hotels szállodalánc. Mivel az adás-vétel jelenleg folyamatban van, illetve például még a Gazdasági Versenyhivatal sem tette közzé a tranzakciót jóváhagyó döntést, a Magyar Idők megkeresésére a Konzum Nyrt. nem kívánt állást foglalni az értesülés kapcsán.

A tőzsdei társaság arra hivatkozott, a szabályok szerint az ugyanis sértené a pénzügyi piacok befolyásolására, illetve a bennfentes kereskedelem tilalmára vonatkozó előírásokat.Ezzel együtt csütörtökön a Konzum Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján azt közölte, a társaság többségi befolyása alatt működő KONZUM Befektetési Alapkezelő Zrt. kérelmére a Magyar Nemzeti Bank nyilvántartásba vette a KONZUM PE Magántőkealapot, melynek a befektetési jegyeit magánszemélyként Jászai Gellért jegyzi.

A Magyar Idők információi szerint az elmúlt másfél évben átstrukturált Konzum Nyrt. által befektetési céllal létrehozott KONZUM PE Magántőkalapon keresztül kerülhet Jászai Gellért érdekeltségébe a Hunguest Hotels szállodalánc. A Konzum Nyrt. több mint egy éve áll Jászai Gellért irányítása alatt, a legrégebbi magyar tőzsdei vállalat több más neves ingatlan- és kereskedelmi vállalkozás mellett egykor a pécsi Konzum áruházat is működtette. Az nyrt. az elmúlt másfél évben átalakult és nemrégiben KZH Invest Kft. néven egyszemélyes vagyonkezelő céget hozott létre.

Áprilisban a Magyar Idők megírta, a Forrás Nyrt.-n, az Arago Holdingon, és a svájci Lemisa Holdingon keresztül Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó piacvezető szállodavállalat átvilágítását a Dr. Kertész Ügyvédi Iroda végzi.

Az iroda tulajdonosa és vezető ügyvédje az a Kertész József Tamás, aki egy évtizede Jászai Gellért mellett dolgozik vezető jogtanácsosként. Ez megerősítette azt a korábbi piaci értesülést, miszerint a Balatonnál korábban jelentős beruházásokat tervező Jászai Gellért állhat a Hunguest Hotels szállodalánc felvásárlási szándéka mögött. A Magyar Idők információi szerint nem kerülnek új tulajdonba a külföldi egységek - a montenegrói Sun Resort és az ausztriai Heiligenblut -, emellett két magyar Hunguest-hotel - a szegedi Hotel Forrás és a lillafüredi Hotel Palota - ezek Leisztinger Tamás tulajdonában maradnak.
(fcentrum)

2016.07.22.