Franchise
Franchise Cégkereső
Franchise lehetőségek
Egyéb Szolgáltatás
Linkek
Rendezvények
 
Hírlevél 
Kilencszáz McDonald's dolgozó nem kapott decemberi bért

Elszámolási vitában van a McDonald's Magyarország és egy munkaközvetítő cég, a Human Operator Zrt., a vita a munkavállalókat, főleg diákokat érinti hátrányosan. A franchise-partnereknél dolgoztatott munkavállalók nem érintettek az ügyben. (origo)

Elszámolási vitában van a McDonald's Magyarország és egy munkaközvetítő cég, a Human Operator Zrt., csakhogy a vita levét a munkavállalók, főleg diákok isszák meg - írja az Index.

Nagyjából kilencszáz ember decemberi bére csúszik.

A közvetítő cég az Index szerint nagyjából százmillió forintot követel, a kifizetetlen decemberi bér ennek az összegnek durván a felét adja. Az étteremlánc szerint azonban nem tartoznak semmivel, ők már utaltak, csak a Humán Operátor megtartotta a pénzt. Sőt, a diákok engedményezik a bérüket a McDonald'snak, azaz az étteremlánc megveszi a követelésüket, a napokban (újra) fizetni fog nekik.

Több ezren dolgoznak McDonald's éttermekben, akiket a Human Operator és alvállalkozói közvetítettek. Közülük azok bére csúszik, akik a központi McDonald's cég által üzemeltetett éttermekben dolgoznak, a franchise-partnereknél dolgoztatott munkavállalók nem érintettek az ügyben.
(fcentrum)

További információk:2016.01.16.