Franchise
Franchise Cégkereső
Franchise lehetőségek
Egyéb Szolgáltatás
Linkek
Rendezvények
 
Hírlevél 
Tőzsdére ment a Duna House ingatlanközvetítő franchise

2016. október 17-én az MNB engedélye alapján megkezdődik a regionális ingatlan- és hitel-közvetítői hálózattal rendelkező Duna House Holding Nyrt. részvényeinek értékesítése.

A nyilvános részvényjegyzés keretében a belföldi és külföldi magánszemélyek és gazdálkodó szervezetek kedvezményes feltételekkel vásárolhatják meg a társaság részvényeit. A Duna House részvények minimum ára 3.900 maximum ára pedig 5.250 forint.

Október 17-én megkezdődhet a dinamikusan fejlődő Duna House Holding Nyrt. részvényeinek értékesítése az MNB által engedélyezett Tájékoztató alapján. A regionális társaság részvényeit a nyilvános részvényértékesítés keretében a belföldi és külföldi magánszemélyek és gazdasági társaságok vásárolhatják meg október 27-e 14.00 óráig, kedvezményes feltételekkel. A nyilvános részvényértékesítéssel párhuzamban intézményi befektetői körben zártkörű részvényértékesítés is zajlik majd. A Duna House Holding Nyrt. részvények jegyzésére 3.900 és 5.250 forint közötti ársávban kerülhet sor. A végleges részvényárat a zártkörű jegyzésben kialakuló ár határozza meg, amely nem lehet magasabb a maximális árnál.


Kép: Kojnok Jenő


"Fejlesztéseinket a magyar és a lengyel piacon is tovább kívánjuk folytatni és ezáltal megerősíteni a régiós szerepünket. Ezt követően pedig a célunk a további nemzetközi terjeszkedés. A részvényértékesítés keretében lehetőséget kínálunk arra, hogy a társaság működésébe és eredményeibe tulajdonosként magánszemélyek és intézmények is bekapcsolódjanak, "- mondta el Guy Dymschiz, aki testvérével, Doron Dymschiz-cel együtt a Duna House Holding társtulajdonosa és vezetője.

A nyilvános jegyzés keretében kedvezményesen összesen legfeljebb 75 ezer részvény lesz értékesíthető, a kedvezmény mértéke a részvényár 10 százaléka. Az érvényes jegyzést leadó befektetők automatikusan jogosulttá válnak a kedvezményes részvények elérésére, jegyzőnként legfeljebb 250 darab részvény erejéig.

Nagy Kálmán, a Concorde Értékpapír Zrt. igazgatója, a részvényjegyzés vezető forgalmazójaként elmondta, hogy a nyilvános és a zártkörű értékesítés keretében összesen legfeljebb 900 ezer darab törzsrészvény értékesítésére kerülhet sor a társaság 3.060.000 darab törzsrészvényéből. A nyilvános értékesítés keretében 150 ezer darab részvény lesz elérhető, e keretből kerül felajánlásra a 75 ezer darab kedvezményes részvény. Amennyiben túljegyzés alakul ki, a nyilvános részvényértékesítés keretében felajánlott részvénymennyiség a zártkörű, intézmények számára felajánlott 750 ezer részvényből legfeljebb további 450 ezer darab részvénnyel egészülhet ki. Túljegyzés esetén legfeljebb további 90 ezer darab (ú.n. Green Shoe) részvény kerülhet értékesítésre.

A részvényjegyzés vezető forgalmazója a Concorde Értékpapír Zrt., a részvények megvásárlására emellett az ERSTE Befektetési Zrt., az Equilor Befektetési Zrt, az MKB Bank Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. kijelölt budapesti és vidéki fiókjaiban, országszerte több mint 20 városban is lehetőség nyílik. A részvényjegyzésre személyesen, meghatalmazott útján, email-en, faxon, telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, vagy online formában is lesz mód. A részvényjegyzéshez értékpapírszámla és a részvényjegyzési nyilatkozat szükséges. A megvásárolni kívánt részvénymennyiség maximum árral számított ellenértékét a forgalmazónál vezetett ügyfélszámlára kell átutalni a jegyzési nyilatkozat leadásakor, de legkésőbb a jegyzési időszak lezárásáig. Az értékpapír és ügyfélszámlával még nem rendelkező érdeklődőknek a felsorolt forgalmazóknál kell számlát nyitniuk ahhoz, hogy részt vehessenek a jegyzésben.

A jegyzési időszak lezárását követően, 2 munkanapon belül kerül meghatározásra a végleges és a kedvezményes vételár, illetve a jegyzési igények kielégítésének mértéke. Amennyiben a zártkörű értékesítésben a maximális árnál alacsonyabb ár alakul ki, ez lesz az irányadó a nyilvános jegyzésben is. A jegyzési igények a kedvezményes részvények tekintetében kártyaleosztásos módon, ezen mennyiség felett jegyzésarányosan kerülnek kielégítésre.

A Társaság részvényeivel minden részvénytulajdonos egyidőben, az első kereskedési naptól kezdheti majd meg a kereskedést. E napot a Társaság kérelmére az értékesítés sikeres lezárását követően a Budapesti Értéktőzsde jelöli ki. A Társaság részvényeivel való tőzsdei kereskedés megkezdésére előreláthatóan a jegyzési időszak lezárását követő 2-4 héten belül kerülhet sor.

"Nagy öröm számunkra, hogy rövid időn belül egy újabb magyar vállalat választja a Budapesti Értéktőzsdét, és itt von be friss tőkét növekedési terveinek megvalósításához. A BÉT stratégiájának egyik legfontosabb eleme, hogy egyre több vállalat jelenjen meg a hazai parketten, és válassza a tőkebevonásnak ezt a módját. A tőzsdei jelenlét nem csak az oda belépő vállalatok, hanem az egész gazdaság számára kedvező. A nyilvános működésnek köszönhetően javul a jegyzett cégek hatékonysága és versenyképessége, így a tőzsde végső soron a magyar gazdaság növekedéséhez is hozzájárul. A BÉT célja, hogy szakmailag támogassa azokat a hazai vállalatokat, amelyek potenciális új kibocsátók lehetnek."- mondta Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.
(fcentrum))

További információk:2016.10.16.