Franchise
Franchise Cégkereső
Franchise lehetőségek
Egyéb Szolgáltatás
Linkek
Rendezvények
 
Hírlevél 
Norbi cége kivonul a tőzsdéről

Schóbert Norbert cége, a Norbi Lowcarb kivonul a tőzsdéről, erről döntött ma a cég közgyűlése. Ha minden részvényes kéri, hogy Norbi cége vegye meg a részvényeit, akkor összesen 310 millió forintot kell fizessen Norbi a kisrészvényeseknek. (portfolio)

Októberben kivonul Norbi a tőzsdéről

Ma tartotta közgyűlését Schóbert Norbert cége, a Norbi Update Lowcarb, ahol döntöttek arról, hogy a vállalat részvényeit kivonják a Budapesti Értéktőzsdéről. A kivezetés tervezett időpontja 2016. október 31. A vállalat a működési formáját is megváltoztatja, nyilvánosan működő részvénytársaságból zártkörűen működő részvénytársaság lesz.

A döntést a két nagyrészvényes, Schóbert Norbert és Schóbert réka (összesen 5.193.674 szavazat) támogatta, Pelládi Péter, Egri Gábor, Kertész Anikó és Nagy Gábor József (összesen 4.272 szavazat) ellenezte, a TEBÉSZ és a Business West Kft (összesen 10.102 szavazat) pedig tartózkodott.

Nem lesz olcsó a kivonulás

A részvényeseknek a döntés közzétételétől 60 napjuk van arra, hogy kérjék, a társaság vegye meg részvényeiket, mégpedig részvényenként 440 forintért.

Ebben az esetben az alábbiak közül a legmagasabb összeget kell fizetnie a cégnek:

- A kivezetésről szóló döntést megelőző 180 nap forgalommal súlyozott átlagára: ez jelenleg 342,7 forint. - A kibocsátó által a kivezetésről szóló döntést megelőző 180 napon belül a társaság részvényeire ellenérték fejében kötött átruházási szerződés legmagasabb ára: vagyis ha Norbiék a kivezetési döntés előtti 180 napban vásároltak részvényeket, akkor azok közül a legmagasabb árat kellene venni. Norbi vásárolt részvényeket, de azok még 2015 januárban voltak, vagyis a 180 napos időkorláton kívül esnek.

- A kivezetésről szóló döntést megelőző 360 nap forgalommal súlyozott átlagára: ez jelenleg 443,7 forint (Norbiéknak 440 forint jött ki).

- Az egy részvényre jutó saját tőke értéke: a 2015-ös beszámoló alapján a társaság saját tőkéje 400,3 millió forint, ez egy részvényre vetítve 67,9 forint.

Vagyis ezek közül a 360 napos átlagárat kell figyelembe venni. A 440 forint 74,6 százalékkal magasabb, mint a legutóbbi, április 26-i záróár. Azóta egyébként nem lehetett kereskedni a vállalat részvényeivel.
(fcentrum)

2016.05.31.