Franchise
Franchise Cégkereső
Franchise lehetőségek
Egyéb Szolgáltatás
Linkek
Rendezvények
 
Hírlevél 
Megnyilt a Starbucks kávézó Szegeden

December 15-én a Starbucks Szegeden az Árkádban megnyitotta a 20. kávézóját. (DM)

A kávézó vezetője szegedi, Gaál Péter eredetileg Budapestre jelentkezett, oda is költözött, ám amikor körvonalazódott a szegedi kávézó, őt kérték fel. A 8 hónapja a Starbucksnál dolgozó fiatalember munkáját két menedzser is segíti. A baristák az elméleti képzést Szegeden kapták, a gyakorlatit Budapesten.

A hét eleje óta Szegeden van plusz négy menedzserük, akik segítenek az indulásnál és várhatóan karácsonyig maradnak is. A teljes létszám 18 lesz, ám ahogy az első magyarországi Starbucksot 2010-ben megnyitó és vezető Kiss Boglárka fogalmazott, ez növekedhet a népszerűség függvényében.


Fotó: Török János

Az 1971-ben az USA-ból induló lánc specialitása a személyre szabhatóság, úgy készítik el a kávét, ahogy a vendég szeretné. Nem olcsók, 490-től indul egy espresso, de 100 százalékban minőségi arabica fajtából főzik. Az árcsúcs az 1790 forintos Frappuccino, de ez már adagban is emberes. Ez a fiatalok kedvence, a zúzott jeges ital és egész évben elérhető.

Kávé elvitelre is van, és a szemest kívánságra meg is őrlik, az otthoni kávéfőzőhöz illő szemcsenagyságúra. Ezt utána visszatöltik az eredeti, speciális, aromatartó és kifelé szellőző zacskóba, hogy minél tovább megőrizze a minőséget. 15 féléből lehet választani, a negyedkilós egységár 2590 forint. Ennél valamivel drágábbak a szezonális, folyamatosan változó kávék.
(franchise)

2017.12.15.