Franchise Centrum
 

FŐOLDAL
Franchise
   Fogalom
   Etikai Kódex
   Rendszer
   Logisztika
   Szerződés
   Finanszírozás
   Virtuális Vállalat
   Rendszergazda
   Mester Franchise
    Vállalkozó
   Franchise Vállalkozó
Cégkereső
   Rendszergazda
    Cégkereső
   Cégek ABC szerint
Franchise lehetőségek
   Kereskedelem
      Áruház, Üzlet
      Ruházat
      Élelmiszer
      Irodaszer
   Vendéglátás
   Ingatlan
   Lakás Berendezés
   Számítástechnika
   Média
   Egészség és Kozmetika
   Autó, Motor
   Üzleti tevékenység
   Otthon végezhető munka
   Egyéb Szolgáltatás
      Gyorstisztítás
      Rendezvényszervezés
      Üzemanyag
      Oktatás
      Turizmus
      Építőipar
      Szálloda
      Üdítő
      Automaták
      Gazdaság
      Hiteltanácsadás
      Vegyes
Linkek
  Franchise Linkek
Archívum
  Archívum
Rendezvények
  Rendezvények
Blog
  Franchise Centrum blog

McDonalds franchise

eTarget hirdetés Hirdessen Ön is itt  

Szabadulna gyorséttermeitől a McDonald's

A vállalati tulajdonban lévő gyorséttermek akár 21 százalékát adná el franchise partnereknek a McDonald's.

A vállalati tulajdonban lévő gyorséttermek akár 21 százalékát adná el franchise partnereknek a McDonald's.

Az elhatározást az Ackman és a Pershing Square Capital Management részvényesek erőltették, akik szerint a vállalati tulajdonban lévő éttermek kevésbé jövedelmezőek, mint a franchise-partnerek, írja a Forbes.com.

Az Oak Brook központú étteremlánc - miközben csökkenteni próbálja saját éttermei számát - a gyorsan növekvő piacokon újabb üzleteket nyitását jelentette be. 2008-ban a vállalat 125 új éttermet kíván nyitni Kínában, míg 40-et Oroszországban.

A világszerte 31 ezer McDonald's étteremből közel hétezer van vállalati tulajdonban, melyből 1500 jelenleg is eladó. A társaság idén 1600 egységet adott franchise-tulajdonba Latin-Amerikában és a Karib-szigeteken.

A vállalat nem kívánta megnevezni, melyik éttermek kerülnének értékesítésre, azonban azt elmondta, hogy az Egyesült Királyságban és Kanadában csökkentenék a céges éttermek számát. (mfor)
2007. 11. 21

Szekszárdon nyitja legújabb éttermét a McDonalds

Szekszárdon nyitja meg legújabb, 93. hazai éttermét augusztus 15-én a McDonalds. A gyorsétterem-hálózat így már az ország összes megyeszékhelyén üzemeltet éttermet. A legújabb egységet Héjja János, a lánc egyik legsikeresebb franchise-partnere fogja működtetni.

Augusztus közepétől a McDonalds a szekszárdi lakosok számára is elérhető közelségbe kerül. A gyorsétterem-hálózat frekventált helyen nyitja meg első Tolna megyei éttermét a Park Center bevásárló parkban. A Park Center szegletében kialakított McDrive étterem gépkocsival negyed óra alatt elérhető Bonyhádról, Bátaszékről vagy Tolnáról. A beruházás összköltsége elérte a 340 millió forintot.

A 327 négyzetméter alapterületen az éttermi rész mellett helyet kapott a McCafé is, melynek tervezésekor nívós, barátságos és kényelmes belső tér kialakítására törekedtek a tervezők. A szekszárdi étterem a magyarországi hálózat 93. étterme, amelyben a 19. kávézó található. A társaság tervei szerint Szekszárdon naponta átlagosan 1500-2000 vendéget szolgálnak majd ki, ehhez az étterem körülbelül 70 munkatársat fog alkalmazni.

"Örülök, hogy minden megyében jelen vagyunk, így mindenki számára elérhető közelségbe kerültünk az egész országban. Idén még további két étterem nyitását tervezzük, így 95 működő étteremmel zárjuk az évet" - nyilatkozta az étteremnyitás kapcsán Simkó László, a McDonalds marketing- és kommunikációs igazgatója.

Az étteremhálózat jövőre lesz húszéves Magyarországon. A McDonalds nem titkolt célja, hogy a jubileumi évben megnyithassa 100. éttermét. Az új éttermek létesítésén túl azonban a már meglevők korszerűsítésére is nagy hangsúlyt fektet a vállalat, áll a társaság közleményében. (mfor)
2007. 08. 16

Éttermeket zár be a McDonald's

Huszonöt éttermét kellett bezárnia a McDonald's-nak. A vállalat azért kényszerült erre a lépésre, mert minden jel szerint az emberek már kevésbé rajonganak a színes gyorséttermekért és az ott kapható hamburgerekért. A multinacionális vállalat profitja összesen 22 millió fontot esett vissza a világon 2005-ben.

A bezárással együtt további félszáz saját tulajdonú éttermet ad franchise rendszerbe a cég, néhány hónappal azután, hogy a vállalat fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte.

A lánc igen népszerű volt Nagy-Britanniában az elmúlt bő 30 évben, amióta megnyitotta első éttermét. Mára csaknem 1200 helyen képviselteti magát a szigetországban.

Super Size Me: nem tett jót

De a világ legnagyobb gyorsétteremláncára is nagy nyomást gyakorolnak az egészségtelen táplálkozás támadói. Nemrég egy amerikai film, a Super Size Me témáját is az adta: milyen hatással van az emberre, ha egy hónapon át az étterem szendvicseit eszi.

Az utolsó éves adataik szerint a saját tulajdonban lévő európai éttermek bevétele az elmúlt évben majdnem 1 százalékponttal estek, és 14,9 százalékot tettek ki 2005-ben.

A vállalat mindezt a gyorséttermek közötti erős versennyel, és a gyengülő fogyasztással magyarázza. A vállalat új európai vezetője egy újfajta kávéval és szendviccsel próbálná növelni a bevételt.

Főleg franchise-ban működik

A McDonald's-nak 31 ezer étterme van világszerte. Ebből 8 ezer van a saját tulajdonában, a többit független vállalkozók üzemeltetik franchise rendszerben, azaz jogdíjat fizetnek a márkáért. Nagy-Britannia igen fontos a vállalat számára, mivel Franciaországgal és Németországgal együtt a termékeik harmadát itt adják el a világon.

Az étterem a 90-es években kezdett veszíteni népszerűségéből, köszönhetően két aktivistának, aki a többi mellett a gyorséttermet bíráló röplapokat osztogattak, és egy 314 napon át tartó vizsgálat után bírálták a McDonald's technikáját.

Az amerikai vállalat 2003-ban szenvedte el a legnagyobb veszteséget Nagy-Britanniában, akkor az adózás előtti eredménye csaknem 84 millió fontról 24 millióra esett vissza. (IR)
2006. 03. 02

 
Hírlevél 
 
Partner oldalak
LogSped
Franchise Centrum
Tel.: 06/62/314-692, 06/62/449-783
Mobil: 06/30/380-7333
E-mail:franchise@franchisecentrum.hu
Copyright © Franchise Centrum