Franchise
Franchise Cégkereső
Franchise lehetőségek
Egyéb Szolgáltatás
Linkek
Rendezvények
 
Hírlevél 
A McDonald's elindíthatja a házhozszállítási szolgáltatást

A házhozszállítást megkezdheti a McDonald's, a tervek szerint az USA-ban már idén megindulhat a szolgáltatás. A gyorsétteremláncot megviselték a változó fogyasztói szokások, 2012 óta félmilliárddal kevesebb vendég kereste fel éttermeiket. (444.hu)

A McDonald's a Financial Times értesülései szerint Florida több városában már tesztelte a szolgáltatást, ezekben az Uberrel állt össze. A cég hivatalosan ugyanakkor nem kívánta kommentálni, hogy milyen partnerekkel készül közösen elindítani a szolgáltatást. Csak annyit közöltek, hogy a próbaüzem sikeres volt, és hogy "más nagy nemzetközi piacaikon is" bevezetik majd.A cég bizakodó prezentációjában jelentős növekedési potenciálról beszélt öt legnagyobb piacán, az USA-ban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Németországban és Kanadában. Ezekben az országokban a népesség 75 százaléka legfeljebb 8 kilométernyire él a legközelebbi McDonald's-tól. Ez azért fontos, mert ezen a távolságon belül garantálható, hogy az étel még forrón érjen el a megrendelőhöz.

A világnak már vannak országai, ahol a McDonald's házhozszállítást is vállal. Kínában, Dél-Koreában és Szingapúrban saját sofőrökkel oldotta meg a cég a házhozszállítást, ami ezekben az országokban egymilliárd dolláros piacot teremtett a cégnek. A McDonald's számításai szerint globálisan a házhozszállítási piac 100 milliárd dolláros is lehet. "Ez jelentős üzleti lehetőség, amit még nem használtunk ki" - mondta erről Lucy Brady, a cég stratégiai menedzsere.

A prezentáción elhangzottak szerint a McDonald's saját mobilappot fejleszt a házhozszállításhoz, amit az év végéig 36 ezer amerikai étterme közül 20 ezerben be is vezetne.
(franchise)

További információk:2017.03.10.