Franchise
Franchise Cégkereső
Franchise lehetőségek
Egyéb Szolgáltatás
Linkek
Rendezvények
 
Hírlevél 
Magyarországon keres franchise partnert a mexikói El Fogoncito étterem hálózat

Az olimpiai játékok idején, 1968- ban nyitotta meg első éttermét Mexikóvárosban, családi vállalkozásként az El Fogoncito étteremlánc. (HGV)

A gyors sikereknek köszönhetően ezt az egységet továbbiak követték, 1970-ben, 1974-ben, 1979-ben, majd 1991-ben úgy döntöttek, hogy kiszélesítik a lehetőségeiket és franchise partnerekkel terjeszkedtek tovább. Napjainkra már Mexikó legnagyobb étteremhálózatainak egyike.

Mexikón kivül jelen vannak Hondurasban, Costa Rica-ban és Nicaraguában és hamarosan megnyílik az első egység az Egyesült Államokban is.A hálózat most belépne a magyar piacra is, franchise partnereket keres. A helyszín kiválasztás mellett gondoskodnak a szakácsok és a személyzet betanításáról is - írja a Franchiseportal.hu. A csatlakozó vállalkozók franchise kézikönyveken túl folyamatos támogatásban részesülnek. Az El Fogoncito hálózat gondoskodik arról, hogy az átvevők részére teljeskörű marketing támogatást kapjanak.

El Fogoncito három üzlettípust futtat: a food court 40-70, az önálló étterem 70, vagy annál több, az önálló étterem és bár pedig 120 négyzetméter, vagy annál nagyobb területű. Az étterem nyitási költségek így 80, 150, illetve 215 ezer eurót tesznek ki hozzávetőleg. A megadott költségek magukban foglalják a csatlakozási díjat, és az üzlet kialakításának és elindításának költségeit.

A franchise átvevőnek 25 ezer euró díjat kell fizetnie, valamint 5 százalékos royaltyt, 2 százalékos marketing díjat és 1 százalékos központi marketing díjat kell még fizetnie.
(fcentrum)

2016.05.04.