A Kentucky Fried Chicken amerikai franchise gyorsétkezde-hálózat bejelentette, hogy megkezdi a zsírszegény grillcsirke piaci tesztelését.
A hálózat, melynek több mint 80 országban 14 ezer étkezdéje van, az Egyesült Államokban 2009-ben dobja piacra az új menüjét.
Az új grillcsirkének a cég szerint nagyjából fele akkora lesz a kalóriaértéke, mint a mostaninak. A zsírtartalom pedig radikálisan fog csökkenni. Az energiaérték 60-180 kilokalória lesz a mostani csirkeételek átlagos 130-360 kilokalóriája helyett. A zsírtartalmat 100 grammonkénti 3-9 grammra csökkentik a jelenlegi 8-24 grammról.
A zsírszegény sült csirke ugyanannyiba fog kerülni, mint a hagyományos.
A KFC nem csak zsírszegény fogásokat vezet be, hanem az ételei nátriumtartalmát is csökkenteni fogja. Tavaly pedig megkezdte az áttérést a vegyileg telített zsírokat nem tartalmazó ételekre.
A lépésre az kényszeríti a KFC-t, hogy az amerikai fogyasztók tudatosabbá váltak, és már jobban odafigyelnek arra, mit esznek.
(echotv)
További információk:
2008.08.26.