Egy újlipótvárosi kávézó helyén alig nyílt meg az orosz kifőzde, ami olyannyira piaci résbe talált, hogy a tulajdonos már franchise hálózat építését tervezi. (nol)
Úgy fest, hiányzó piaci keresletre talált Vágó Péter, a 33 éves - fiatal kora ellenére komoly vendéglátós tapasztalatokkal rendelkező - vállalkozó, amikor alig több mint egy hónapja megnyitott orosz kifőzdéjét. Az apró, újlipótvárosi kávézóból lett Bábuska (Nagymama) nevű kifőzde elsősorban az elvitelre rendezkedett be - bár ebédidőben szinte mindig teltház van.
Nem volt kockázatmentes a Bábuska megnyitása, de hamar kiderült, hogy a vendégeknek bejön a hely - írja a nol.hu. A meghatározó alapanyagok Oroszországból származnak, és egy Budapesten működő orosz delikateszüzletből szerzik be őket. A repertoárban szereplő 20-25 féle étel receptjeit a tulajdonos orosz származású anyósa állította össze, a szakács pedig Ukrajnából érkezett.
Vágó Péter már azt fontolgatja, hogy Budán is nyit egy Bábuskát, sőt franchise-rendszerben egész hálózat is kiépülhet.
(fcentrum)
2014.07.07.