Franchise
Franchise Cégkereső
Franchise lehetőségek
Egyéb Szolgáltatás
Linkek
Rendezvények
 
Hírlevél 
40 magyar Spar áruházat értékesítettek

A német Tengelmann csoport ingatlanbefektetési cége, a TREI Real Estate egy közel 40 Spar áruházból álló csomagot értékesített az Erste Alapkezelő által menedzselt befektetési alapoknak.

Ezzel a tranzakcióval a TREI Real Estate sikeresen konszolidálta magyarországi tevékenységét és a meglévő portfoliójának a végleges értékesítését. Az osztrák portfolió eladását követően Magyarországon másodikként sikerült a csoportnak a stratégiai célját megvalósítania, amivel folytathatja az egyesült államokbeli, német, cseh és lengyel ingatlanfejlesztési projektekre való összpontosítást.Az ingatlancsomag kereskedelmi egységeinek (két kivétellel) minden eleme a Spar Magyarország Kft. részére hosszútávon bérbe adott kiskereskedelmi egység. A portfolió összterülete meghaladja a 39.500 m2-t és az egyes szupermarketek az ország összes nagyvárosában megtalálhatóak, többek között Budapesten is, ahol 13 áruház cserélt gazdát. Az áruházak korábban a szintén Tengelmann tulajdonba tartozó Plus élelmiszeráruház-láncnak voltak bérbe adva, annak a Sparral való 2008 végén elhatározott egyesüléséig.

A megegyezés a hónap utolsó napján lett végleges az Erste Alapkezelő Zrt.-vel, amely közel ezerötszáz milliárd forintnyi vagyont kezel; 950 milliárd befektetési alapokban, 450 milliárd pedig a nyílt végű ingatlan alapokban található.

A tranzakció értékesítésében a Colliers International magyarországi irodája működött közre, annak előkészítésétől a lezárásáig. Az eladó jogi képviseletét a CMS Cameron McKenna látta el.
(franchise)2017.07.10.